Hygiejneugen 2018 tema: "Læring for livet"

Uge 38 er af Rådet for Bedre Hygiejne udpeget til at være hygiejneuge, hvor mange virksomheder og offentlige institutioner vil have specielt meget fokus på hygiejne. Målet er at bryde smitteveje og nedsætte sygdom generelt - over alt i samfundet.

Hygiejneuge 38 2018
Sundhedsplejerskerne med hygiejneugens bluser og poser

 I 2018 sætter vi fokus hygiejne i hverdagen fra den spæde start.

Den landsdækkende Hygiejneuge har i år fokus på, hvordan både børn og voksne gennem god hygiejne kan beskytte sig selv og hinanden mod mange af hverdagens smitsomme sygdomme.

- Bakterier findes over alt og heldigvis er kun få af dem sygdomsfremkaldende. Ved sund fornuft og gode vaner i hverdagen kan vi være med til at bryde smittevejene og undgå, at så mange bliver ramt af influenza, forkølelse, maveonde og andre af de almindelige smitsomme sygdomme, siger sundhedsplejerske Inger Marie Larsen.

- Det er de gode vaner, der kan beskytte os mod mere alvorlige infektioner, hvis vi skulle være uheldige at møde dem. Man kan ikke se bakterier og virus, så det er først og fremmest korrekt håndvask i de rigtige situationer, der skal forebygge, at vi bliver syge, understreger sundhedsplejersken.

Kampagne-pose til forældre
Sundhedsplejen sætter fokus på, hvordan de gode vaner kan indarbejdes helt fra barnsben. Forældre, der får hjemmebesøg af en sundhedsplejerske i uge 38 vil få en flyer og lille pose med materialer fra Rådet for Bedre Hygiejne. Det giver anledning til at få en snak med familien om, hvordan de kan lære deres børn om god hygiejne og håndvask.

Sundhedsplejen i Vejle laver også en lille film med gode råd til at bryde smitteveje i hverdagen, som kan ses fra oktober måned.

Kontaktpersoner:

 

 • Inger Marie Larsen

  Sundhedsplejerske

  Send e-mail
  mobil 29 20 35 22
 • Birgit Nygaard Hansen

  Sundhedsplejerske

  Send e-mail
  mobil 20 34 99 28