Forstå mig...

"Hvad er forældreskab?  Det skal erfares, det skal mærkes, det skal sanses"

”Vi fejler og vi fumler og vi famler, men nogle gange kan vi også fejre, at vi lykkedes"

At være forælder kan både opleves som berigende, fantastisk, udfordrende og krævende. Et lille barn har brug for at blive forstået, guidet og støttet af sine forældre – og på samme måde kan forældre have brug for at blive forstået, guidet og støttet... Det er her, vi står vi klar!

Barnets følelsesmæssige udvikling er i centrum, når vi i de tre små ”Forstå Mig…”-film støtter op om forældreskabet og kommer med eksempler på, hvordan I som forældre kan støtte jeres barn. -Det kan fx være når I skal ud ad døren, når flyverdragten driller eller andre situationer fra hverdagen, som de fleste forældre kender til. I filmene medvirker sundhedsplejesker og pædagoger fra Vejle Kommune samt jordemoder og børnepsykolog, Anna-Katherine Højland fra Center for Familiedannelse.

Tag det du kan bruge - og se filmene som en inspiration i dit forældreskab. Der er ingen løftede pegefingre - For der findes ingen færdig opskrift og ikke én metode, der virker for alle.

Kom på forældreworkshop
”Forstå Mig…”-forældreworkshop er et tilbud til dig, der gerne vil vide endnu mere om dit barns udvikling i de tre særlige aldre 7-9 mdr., 17-19 mdr. og 2½-3½ år. Sundhedsplejesker og pædagoger fra Vejle Kommune vil med udgangspunkt i jeres oplevelser som forældre, tale om emner som bl.a.:

  • Mad
  • Søvn
  • Selvværd og selvtillid
  • At være kærlige, tydelige forældre

 

Forstå Mig… 7-9 mdr.

Forstå Mig… 17-19 mdr.

Forstå Mig… 2½-3½ år